De la rachete şi maşini, Elon Musk a trecut la rap

02 04. 2019, 17:00

Cântecul „RIP Harambe”, care are o durată de două minute, a fost încărcat sub titulatura Emo G Records. Acesta este un tribut adus gorilei Harambe, care fost ucisă la Grădina zoologică din Cincinnati, SUA, în 2016, după ce un copil în vârstă de 3 ani a intrat în ţarcul ei.

Nu este, însă, clar dacă vocea de pe piesă este a omului de afaceri sau dacă el a fost doar cel care a lansat-o. Musk a fost cel care a dat vestea publicării cântecului pe reţeaua de micro-blogging Twitter. Acesta a publicat mesajul „RIP Harambe” şi titlul casei de discuri fictive sâmbătă. Mesajul a continuat: „Sunt dezamăgit de eşecul casei mele de discuri”.

„RIP Harambe” a fost ascultat, până în prezent, de peste 800.000 de ori pe SoundCloud.

Elon Musk este fondatorul companiei producătoare de maşini electrice Tesla şi numele din spatele companiei SpaceX, jucător important în transportul spaţial privat. S-a născut în Pretoria, Africa de Sud, în 1971, şi s-a mutat în Canada la vârsta de 17 ani, iar, în 1992, s-a transferat la Universitatea din Pensylvania, unde a obţinut diplome în economie şi fizică.

El a fondat, alături de fratele său, Zip2, o companie de software care a dezvoltat un ghid online pentru industria de tipărire a ziarelor. În 1999, a înfiinţat X.com, un serviciu de plăţi online şi prin e-mail, care, un an mai târziu, a fuzionat cu compania Cofinity, care deţinea marca PayPal.

În anul 2002, Musk a obţinut cetăţenia americană, iar, ulterior, a fondat SpaceX, companie specializată în construcţia de vehicule spaţiale, şi Tesla Motors.

În 2010, Elon Musk a apărut pe lista Time a celor mai influenţi oameni din lume. A servit ca model pentru celebrul personaj de film Tony Stark, din franciza de mare succes „Iron Man/ Omul de oţel”.

În aprilie 2017, Tesla devenea cel mai valoros producător de maşini din SUA, iar averea lui Musk urca spre 15 miliarde de dolari.

În 2018, Musk a acceptat să demisioneze din funcţia de preşedinte al companiei Tesla şi să plătească o amendă de 20 de milioane de dolari în cadrul unui acord cu autorităţile de reglementare din domeniu. Decizia a venit după ce a publicat un mesaj pe Twitter, în care a anunţat, în glumă, că va lista la bursă compania şi o va trece sub control privat.