Home » D:News » Un bărbat a fost ejectat dintr-un avion de vânătoare în timpul decolării

Un bărbat a fost ejectat dintr-un avion de vânătoare în timpul decolării

Un bărbat a fost ejectat dintr-un avion de vânătoare în timpul decolării
Publicat: 23.03.2019
Un bărbat în vârstă de 64 de ani a fost ejectat accidental dintr-un avion de vânătoare francez Rafale în timpul decolării, transmite publicaţia The Aviationist.

Incidentul s-a petrecut joi, iar numele victimei nu a fost făcut public, potrivit Gândul. Pasagerul, despre care se ştie că este un bărbat, se afla pe locul din spate al unui avion Rafale B. Sistemul de ejectare s-a activat în timpul decolării, iar bărbatul a fost rănit grav şi se află în spital. Totuşi, potrivit unui purtător de cuvânt al Forţelor Aeriene Franceze, starea pacientului este stabilă.

Pilotul a reuşit să aterizeze cu avionul, chiar dacă acesta avea cupola spartă şi în ciuda faptului că a suferit răni minore în zona capului.

Deocamdată nu se cunosc mai multe detalii. Este posibil ca pasagerul să fi acţionat accidental sistemul de ejectare. Nu este exclusă, însă, nici o problemă tehnică.

O anchetă a fost deschisă în acest caz. 

Ocazional, jurnalişti, politicieni, VIP-uri şi alte persoane civile sunt luate la bordul unor avioane militare, în timpul unor evenimente precum mitingurile aviatice sau de sărbători. 

Rafale este un avion de vânătoare multirol foarte avansat, produs de compania Dassault Aviation din Franţa. O astfel de aeronavă costă aproximativ 77 de milioane de euro. 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase