Iwao a ajuns la aceste rezultate prin folosirea infrastructurii tehnologice a companiei multinaţionale. Deoarece Pi este un număr iraţional, care are un număr infinit de zecimale, calcularea acestora depinde de puterea mijloacelor de calcul, ceea ce înseamnă că avansul în tehnologie va aduce posibilitatea stabilirii unor noi recorduri.
Inginerul a afirmat că această realizare este un vis devenit realitate pentru ea, deoarece visa încă din copilărie să stabilească un nou record pe această temă. „Au trecut mai mult de 20 de ani de când m-am întâlnit prima oară cu Pi”, a adăugat ea.
Folosirea computerelor şi supercomputerelor pentru a calcula Numărul Pi nu este o noutate pentru corporaţia care are sediul în California, însă performanţa lui Iwao a marcat folosirea în premieră a tehnologiei „cloud computing”. Operaţiunea a durat 111.8 zile, echivalentul a 2.795 zile operaţionale sau 7.6 ani operaţionali pentru o maşinărie şi a folosit 25 de noduli.
Din punct de vedere al domeniului software, calcularea trilioanelor de cifre ale numărului Pi poate fi impresionantă. Cu toate acestea, inginerilor nu le este necesar să cunoască decât primele 20-30 de zecimale, în timp ce aplicaţiilor software nu le trebuie decât câteva sute.