Cartofii prăjiţi sunt delicioşi, dar nu fac altceva decât susţină procesul de îmbătrânire, atât din cauza cantităţii de ulei, cât şi a celei de sare care este nu tocmai prietenoase cu pielea noastră. În general, alimentele prăjite în ulei la temperaturi înalte elimină radicali liberi care afectează pielea. Astfel, expunerea la radicalii liberi accelerează procesul de îmbătrânire, moleculele ADN fiind afectate, iar astfel pielea îşi pierde elasticitatea. Mai mult, prea multă sare în organism poate duce la deshidratare, ridurile devenind tot mai pronunţate. O alegere sănătoasă pot fi cartofii dulci la cuptor, care sunt bogaţi în cupru, ideal pentru încetinirea procesului de îmbătrânire datorită producţiei de colagen.
Atunci când integrăm în dietă carbohidraţi rafinaţi alături de proteine, nu doar accelerăm procesul de îmbătrânire, ci se creează şi o legătură cu bolile cronice. Alimentele cu un index glicemic ridicat, precum pâinea din făină albă, pot cauza inflamaţii la nivelul corpului, acestea fiind în strânsă legătură cu procesul de îmbătrânire. Pâinea integrală conţine antioxidanţi, ideali pentru sănătatea pielii.