Insulele Faroe (sau Insulele Feroe) au câştigat premiul juriului pentru cei de la Travel Lemming, crestele muntoase învăşuite într-un aer de legendă şi locuinţele pitoreşti risipite în peisaj oferind o imagine care nu se poate compara cu nimic altceva din traseele turistice obişnuite. Faptul că aici nu sunt decât 50.000 de locuitori oferă ocazia unei călătorii în zone sălbatice.
Cele 18 insule situate în nordul Oceanului Atlantic, între Norvegia şi Islanda numără o singură insulă nelocuită şi alte două pe care se găseşte câte o singură familie. Poate acesta este şi motivul pentru care tot ce ţine de legături între insule (poduri, tuneluri sau curse maritime) este pus la punct. Locuitorii au transformat în obicei local renunţarea la planuri din cauza vremii schimbătoare iar faptul că niciun peisaj nu arată de două ori la fel este una dintre atracţiile zonei. Sezonul turistic începe în mai şi se încheie în septembrie. Insulele sunt teritoriu autonom care nu face parte din Uniunea Europeană dar este integrat în acordul de liberă circulaţie Schengen, potrivit Mediafax.
Lista păstrează o ţară care a fost recomandată şi în 2018, Slovenia. Peisajele care coboară din Alpi până la Marea Mediterană sunt considerate de specialiştii de la Travel Lemming printre cele mai surprinzătoare (cuvântul pe care îl folosesc ei este ”suprarealiste”) perspective din Europa. În plus, pasionaţii de turism culinar au parte de un adevărat regal. Printre atracţii se găsesc vechile vii, atelierele de turtă dulce, turismul apicol, o ofertă bogată de sporturi de agrement şi regândirea fluxului pentru traficul auto din capitala ţării, Ljubljana, lucruri care au dinamizat turismul în Slovenia, venind cu creşteri constante ale industriei până în 2018.
Costa Brava, din Spania este în apropiere de Barcelona, pe coasta catalană, dar, spre deosebire de metropola agitată, aici atracţiile sunt tocmai liniştea şi apa limpede a mării. O treime din zonă constă în spaţii naturale protejate.
În 2019, Lichtenstein va sărbători 300 de ani de existenţă. Cea de-a şasea cea mai mică ţară din lume nu prea este căutată de turişti, dar staţiunile de schi, castelele impresionante şi peisajele montane care înconjoară principatul plasat între Elveţia şi Austria aduc în centrul atenţiei unul dintre cele mai pitoreşti locuri din Europa. Aici nu sunt decât 35.000 de locuitori, dar turiştii se pot lăuda că au vizitat una dintre cele mai scumpe destinaţii de pe continent.
Printre destinaţiile pe care bloggerii le recomandă în 2019 se numără şi Serbia, atât pentru peisajele rurale cât pentru exuberanţa vieţii de noapte din Belgrad ca şi pentru legătura permanentă cu istoria pe care toate colţurile ţării le invocă.
Pe lista recomandărilor se mai găsesc în acest an Laponia suedeză, oraşul Hvar, din Croaţia, capitala ucraineană Kiev, Brno, din Cehia, valea Soca din Slovenia, Danemarca şi ţinutul Kent, din Anglia.