Peştele este o sursă excelentă de DHA, un acid gras omega-3 benefic şi în dezvoltarea creierului. Dacă cel mic nu este înnebunit după peşti precum somonul sălbatic sau tonul proaspăt, încearcă varietatea conservată sau creveţii pentru o aromă mai blândă şi mai uşor de mestecat. Peştele poate fi gătit la cuptor sau foloseşte-l într-o salată de paste sau în mai multe feluri de mâncare mixtă.
Floarea-soarelui, cânepa, inul şi seminţele chia îi ajută pe copii să-şi satisfacă nevoia de grăsimi bune, magneziu, proteine şi fibre. Pot fi incluse în gustări, presărate peste supe sau salate, folosite în coacere sau adăugate în piureuri. Seminţele de in sunt cel mai bine depozitate în frigider, pentru a preveni deteriorarea, precum majoritatea seminţelor în general. Excepţia constă în seminţele de chia, care pot fi depozitate în dulap şi folosite ulterior.
Fructele de pădure ajută şi ele la îndeplinirea cotei de fibre a copiilor, iar mulţi copii nu primesc o cantitate suficientă. Dacă acestea nu sunt în sezon, încearcă să utilizezi fructe congelate în amestecul cu fulgi de ovăz sau în piureuri. Soiurile îngheţate sunt perfecte pentru gustări sau deserturi simple.