Beneficii şi dezavantaje pentru sănătate ale sucului de roşii

09 03. 2019, 12:00

Sucul de roşii are valori nutriţionale excelente. Acesta se realizează din roşii proaspete, iar doar 240 ml de suc de roşii pot avea valori nutriţionale impresionante.

  • Calorii: 41
  • Proteine: 2 grame
  • Fibre: 2 grame
  • Vitamina A: 22% din valoarea zilnică necesară
  • Vitamina C: 74% din valoarea zilnică necesară
  • Vitamina K: 7% din valoarea zilnică necesară
  • Tiamină (vitamina B1): 8% din valoarea zilnică necesară
  • Niacină (vitamina B3): 8% din valoarea zilnică necesară
  • Piridoxină (vitamina B6): 13% din valoarea zilnică necesară
  • Acid folic (vitamina B9): 12% din valoarea zilnică necesară
  • Magneziu: 7% din valoarea zilnică necesară
  • Potasiu: 16% din valoarea zilnică necesară
  • Cupru: 7% din valoarea zilnică necesară
  • Mangan: 9% din valoarea zilnică necesară
Astfel, sucul de roşii vine la pachet cu vitamine şi minerale importante pentru organism. De exemplu, 240 ml de suc de roşii conţin 22% Vitamina A din necesarul zilnic. De asemenea, protejează celulele de deteriorarea cauzată de radicalii liberi. Mai mult, alte două minerale pe care le conţine, magneziu şi potasiu, sunt minerale vitale pentru sănătatea inimii. De altfel, este o sursă excelentă de Vitamina B, inclusiv acid folic şi Vitamina B6, importante pentru metabolism şi alte funcţii ale acestuia.
 
Sucul de roşii este şi o sursă ideală de antioxidanţi precum licopen, care ajută la protejarea celulelor de radicalii liberi şi reducerea inflamaţiilor apărute în corp.
 
Citeşte continuarea pe CSID.