„Aceşti oameni au capacitatea de a aduce oamenii mai aproape unii de alţii, să stabilească legături atunci când apar tensiuni şi să crească moralul grupului”, a precizat Jeffrey Johnson, care lucrează cu NASA pentru a studia importanţa umorului în timpul misiunilor spaţiale de durată. „Când trăieşti cu alţii într-un spaţiu mic pe o lungă perioadă de timp, precum o misiune pe Marte, tensiunile pot apărea”, a adăugat cercetătorul.
Înainte de a-şi îndrepta atenţia spre astronauţi, Johnson a petrecut mai mulţi ani studiind alt grup izolat: echipajul din Antarctica, unde a observat importanţa „clovnilor” în crearea legăturilor sub condiţii tensionate, scrie Futurism.
„Aceste roluri sunt informale şi apar spontan într-un grup. Dar lucrul interesant este că dacă ai combinaţia potrivită, grupul se descurcă”, a mai spus Johnson.
Într-o misiune pe Marte, comunicaţiile cu Terra pot avea şi 20 de minute şi în călătoria de circa 8 luni se pot întâmpla multe. „Este vital să ai pe cineva care uneşte oamenii”, a conchis antropologul.
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:
Greşeala uriaşă ce a dus la eşecul unei misiuni importante pe planeta Marte
InSight a finalizat o etapă importantă a misiunii de pe planeta Marte