Proiecţia filmului documentar „Ce-am făcut 100 de ani…?” va avea loc joi, 21 februarie, începând cu ora 18ꓽ00, la sediul Muzeului Naţional de Istorie a României (MNIR).
Producţia cinematografică „Ce-am făcut 100 de ani…?” este un film documentar de lungmetraj cu o durată de 100 de minute, dedicat aniversării participării României în Primul Război Mondial şi Centenarului Marii Uniri de la 1 decembrie 1918, se arată într-un comunicat remis Descopera.ro. „Filmul documentează cele mai importante momente istorice din ultimii 100 de ani ai României: participarea în Primul Război Mondial, Marea Unire de la 1 decembrie 1918, România interbelică, Al Doilea Război Mondial, Comunismul, Revoluţia din 1989 şi perioada postdecembristă”, precizează sursa menţionată mai sus.
„Ce-am făcut 100 de ani…?” este încheierea unei serii de documentare, dedicate istoriei României şi a românilor, serie deschisă de lungmetrajul „Când Pământul Vorbeşte” care a avut premiera în 2017.
„Prezenţa în această producţie a unor oameni de cultură şi specialişti de mare valoare precum: Acad. Ion Aurel Pop – Preşedintele Academiei Române, istoricul Adrian Cioroianu, sociologul Bogdan Ficeac, jurnalistul şi scriitorul Cristian Tudor Popescu, precum şi a unor interpreţi de marcă ai folclorului românesc – Sava Negrean Brudaşcu, Ioan Bocşa, Mariana Anghel – reprezintă o garanţie de netăgăduit pentru modul în care sunt prezentate faptele, evenimentele şi documentele istorice”, se mai arată în comunicatul de presă.
Evenimentul va avea loc joi, 21 februarie, începând cu ora 18ꓽ00, la sediul MNIR. Accesul se va face prin intrarea B a muzeului, situată în Strada Poştei (corp Stavropoleos, etaj II, sala Mihai Viteazul). Intrarea este liberă, în limita a 80 de locuri disponibile.
Proiecţia va avea loc în prezenţa regizorului documentarului, Viorel Costea, şi a managerului MNIR, dr. Ernest Oberländer- Târnoveanu.
Filmul este o producţie 2018 a IGV FILM&MEDIA / AEEAR / KIWI KAMERA.