Fasolea lima (485 mg de potasiu). Fasolea lima este bogată în fier, fibre şi are o cantitate scăzută de zahăr şi grăsimi. Poate fi consumată atât în salată cât şi în mâncarea gătită, iar pentru a fi mai uşor de digerat, trebuie lăsată la înmuiat peste noapte. Pentru un rezultat mai rapid, se lasă la fiert timp de două minute, apoi câteva ore în apă.
Cartofii (926 mg de potasiu). Au puţine calorii şi, de asemenea, un nivel scăzut de colesterol, grăsimi saturate şi reprezintă o sursă ideală de Vitamina B1, B3 şi B6. Cel mai bun mod de a-i consuma, pentru a te bucura de cantitatea de potasiu, este alături de broccoli şi brânză cheddar sau brânză cottage fără prea multe grăsimi.
Prunele uscate (637 mg de potasiu). Pe lângă altele, prunele uscate sunt şi bogate în fibre şi sunt ideale alături de nuci, brânză sau iaurt. Totuşi, au şi o mare cantitate de zahăr, iar în magazine se găsesc de cele mai multe ori cu zahăr adăugat, lucru care trebuie luat în vedere.
Avocado (690 mg de potasiu). Acest fruct are o doză consistentă de potasiu, alături de vitaminele A, C şi E. De asemenea, avocado este bogat în grăsimi sănătoase mononesaturate care ajută la scăderea nivelului de colesterol.
Citeşte continuarea pe CSID.