Alimentele recomandate în cazul bolii de ficat gras
Cafea
Studiile au demonstrat că în general consumatorii de cafea cu boală hepatică grasă suferă de mai puţine leziuni hepatice faţă de cei care nu consumă. Cofeina reduce semnificativ cantitatea de enzime hepatice anormale la persoanele cu risc de boli hepatice.
Legume verzi
Broccoli este indicat pentru a preveni acumularea de grăsimi în ficat în cazul studiilor pe şoareci. Printre legumele verzi recomandate se numără: spanacul, varza de Bruxelles şi salata creaţă.
Tofu
O cercetare efectuată de Universitatea din Illinois asupra şobolanilor a constatat că proteina din soia, care este conţinută în alimente precum tofu, poate reduce acumularea de grăsimi în ficat. În plus, tofu este scăzut în grăsimi şi bogat în proteine.
Peşte
Peştii graşi, cum ar fi somonul, sardinele, tonul şi păstrăvul, au un conţinut ridicat de acizi graşi omega-3, ce pot ajuta la îmbunătăţirea nivelului de grăsime de la nivelul ficatului şi reduce inflamaţia
Continuarea pe CSID: