Scriitoarea britanică E. L. James, autoarea trilogiei "Fifty Shades", va lansa "The Mister", "o poveste de dragoste erotică", pe 16 aprilie, conform anunţului editurii Vintage Books, scrie apnews.com.
„The Mister” este o altă poveste despre sex, bogăţie şi alte răsfăţuri, conform editurii. Romanul prezintă un londonez bogat, „care rareori a dormit singur”, şi o misterioasă femeie frumoasă, cu un trecut tumultos, scrie Mediafax.
Autoarea a declarat despre acest roman că este un basm modern. „Este o ‘Cenuşăreasă’ a secolului al 21-lea. Maxim şi Alessia m-au purtat într-o călătorie fascinantă şi sper ca cititorii mei să fie atraşi de povestea lor senzuală, aşa cum am fost eu când am scris-o, şi că se vor îndrăgosti de ei, ca şi mine”, a spus James.
Romanele din trilogia „Fifty Shades” s-au vândut în peste 125 de milioane de copii în toată după lansarea primului volum din serie, în 2011.
Acţiunea romanelor din seria „Fifty Shades”, volume ce au fost traduse în peste 40 de ţări, inclusiv în România, la Editura Trei, nu au fost ferite controverselor. Inspirate iniţial din una dintre cele mai în vogă idile în rândul adolescenţilor din ultimul deceniu, cea dintre personajele Edward şi Bella din franciza „Twilight”, cărţile romancierei E. L. James – fostă producătoare de televiziune al cărei nume real este Erika Leonard – iau o cu totul altă turnură. În Seattle, Anastasia Steele, o studentă de 22 de ani şi încă virgină, cedează în faţa şarmului şi a practicilor sadomasochiste ale miliardarului Christian Grey.
Graniţa dintre erotic şi pornografic a devenit centrul unor discuţii aprinse dincolo de Atlantic, unde vânzările au explodat. Volumele din trilogie au fost cenzurate în bibliotecile din comitatul Brevard din statul american Florida, din cauza conţinutului lor considerat inacceptabil. Alţii au vorbit însă despre apariţia unui nou gen literar, „mummy porn”, destinat menajerelor în vârstă de până la 50 de ani, aflate în căutarea unei soluţii facile pentru a-şi condimenta căsniciile.
Romanele au ajuns şi pe ecrane şi, deşi au fost desfiinţate de critici, au avut încasări totale de 1,32 de miliarde de dolari.