Motivul pentru care prinţul consort Philip, implicat într-un accident rutier pe 17 ianuarie, nu purta centura de siguranţă este legat de o regulă a familiei regale, aşa cum explică un fost agent de securitate care a lucrat pentru Coroana britanică, scrie voici.fr.
Simon Morgan precizează că, în anumite momente, membrilor familiei regale le este recomandat să nu poarte centura de siguranţă, întrucât aceasta se poate bloca în momentul unui posibil accident, scrie Mediafax.
„O persoană care poartă centura de siguranţă ar întâmpina mai multe greutăţi în a ieşi dintr-un vehicul în caz de urgenţă comparativ cu una care nu poartă”, a afirmat acesta pentru publicaţia Hello, sugerând totuşi că, în cazul prinţului consort, ar fi vorba despre un prost obicei născut din această regulă.
Pe 17 ianuarie, prinţul Philip a avut un accident de maşină, produs în apropierea domeniului regal Sandringham din Norfolk. Palatul Buckingham a transmis la momentul respectiv că prinţul se afla la volanul unui Range Rover şi a încercat să intre pe drumul A149, unde a intrat în cu un alt vehicul. Maşina prinţului consort s-a răsturnat în urma impactului.
Prinţul, care nu purta centură de siguranţă, a fost ajutat să iasă din vehicul şi era conştient, dar în stare de şoc. Ulterior a spus că a fost orbit de razele soarelui.
Două zile mai târziu, pe 19 ianuarie, prinţul, în vârstă de 97 de ani, a fost din nou surprins la volanul unei maşini, tot fără centură de siguranţă.
Chiar şi regina Elizabeth a II-a, la doar o zi după accident, a fost surprinsă la volanul unei maşini, fără a purta centura de siguranţă.