Conform statisticii, leziunile ligamentelor din jurul genunchiului totalizează aproximativ 40% din accidentele care au loc în cadrul antrenamentelor sau întrecerilor sportive
De fapt această leziune poate afecta pe oricine, nu numai pe sportivii de performanţă, ci şi pe cei amatori atunci când apar suprasolicitări ale articulaţiei genunchiului în timpul unor mişcări de răsucire, care au loc, de obicei, în timpul unei activităţi fizice intense. Medicul ortoped Vlad Predescu, specializat în traumatologie sportivă, ne oferă detalii preţioase despre felul în care putem preveni o astfel de accidentare, cât şi despre felul în care evoluează tratamentul şi perioada de vindecare, în cazul în care a existat o astfel de traumă.
Ligamentele sunt o bandă de ţesut foarte rezistent, care înconjoară o articulaţie pentru a-i oferi susţinere şi pentru a limita mişcarea acesteia într-o zonă de siguranţă. Desigur, pentru că sunt supuse celor mai mari presiuni, ligamentele genunchilor sunt cele care au cel mai des de suferit. Odată afectată, articulaţia nu mai este stabilă şi, în mod firesc, impiedică mişcarea naturală a acesteia. Din acest motiv, nu se mai pot face corect rotiri sau mişcări ale piciorului, lucru care duce la invaliditate.
Continuarea pe CSID.