„Cannabisul nu are efecte foarte puternice din punct de vedere al sănătăţii. Efectele pe care le determină consumul de cannabis sunt asupra comportamentelor pe care le poate dezvolta persoana consumatoare. Acest drog produce efecte negative din punct de vedere social. Eu pot să consum acum cannabis, simţurile îmi sunt alterate, mă sui la volan să plec spre casă, şi atunci pot produce accidente de circulaţie foarte uşor”, a declarat miercuri, Bogdan Gheorghe, medic în cadrul Agenţiei Naţionale Antidrog (ANA).
Conform medicului, cannabisul face parte din categoria drogurilor perturbatoare, spre deosebire de heroină, care inhibă simţurile, scrie Mediafax.
„Prin consumul de cannabis sunt afectate simţurile de coordonare, cel vizual şi cel auditiv. De cele mai multe ori, se face comparaţie între cannabis şi heroină. Sunt două droguri diferite, cu efecte diferite, atât din punct de vedere al efectelor asupra sistemului nervos central cât şi asupra organismului. Cannabisul face parte din categoria drogurilor care perturbă, spre deosebie de heroină, care inhibă şi cocaina, care stimulează”, a adăugat medicul ANA.
Cannabisul este pe ultimul loc în ceea ce priveşte efectele drogurilor asupra sănătăţii, susţine Bogdan Gheorghe.
„Din punct de vedere al efectelor directe asupra sănătăţii, heroina este pe primul loc, iar cannabisul este pe ultimul loc. De aceea, sunt multe ţări care nu mai pun consumul de cannabis ca o problemă de sănătate publică, dar eu, ca medic, trag un semnal de alarmă asupra efectelor din punct de vedere social”, a adăugat specialistul de la ANA.