Publicate în jurnalul CANCER al American Cancer Society, descoperirile indică importanţa pentru monitorizarea riscului de sinucidere la pacienţii diagnosticaţi cu cancer, pentru a asigura susţinerea acestora, scrie EurekAlert.
Suicidul este a zecea cauză a decesului în Statele Unite, iar incidenţa acestor cazuri este mai ridicată la bolnavii de cancer decât la populaţia generală. Pentru a estima riscul suicidului în perioada de un an de la stabilirea diagnosticului de cancer, o echipă formată din Hesham Hamoda de la Boston Children’s Hospital/Harvard Medical School şi Ahmad Alfaar de la Charité – Universitätsmedizin Berlin, au examinat informaţii cu privire la pacienţii cu cancer din baza de date Surveillance, Epidemiology, and End Results (SEER), între anii 2000 şi 2014.
„Este cel mai mare studiu care analizează tiparele riscului de sinucidere după un diagnostic de cancer în populaţia Statelor Unite”, a precizat Anas Saad, autorul principal al studiului de la Ain Shams University din Cairo, Egipt.
Dintre cei 4.671.989 pacienţi din studiu, 1.585 s-au sinucis în primul an de la diagnostic. Acesta este un risc de două ori şi jumătate mai mare decât în populaţia generală.
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:
De ce nu a fost identificat un tratament pentru cancer până în prezent?
Pacienţii ce suferă de cancer şi apelează la homeopatie riscă să moară de două ori mai repede
Factorii care provoacă apariţia cancerului la copii şi modul în care poate fi depistată boala
Un studiu genetic dezvăluie misterul apariţiei părului roşcat