Cum se sărbătoreşte Anul Nou în Oltenia. De ce preferă locuitorii din această zonă peştele şi se feresc de preparatele din pui
Aproape în niciun sat din Oltenia, în noaptea de Revelion, nu se mănâncă produse din carne de pui, afirmă Petra, o gospodină crescută în Coteana, din judeţul Olt.
„Pui în niciun caz nu mâncăm, pentru că din bătrâni se spune că cine mănâncă pui va scormoni ca găina, adică va fi sărac în anul care vine”, a spus gospodina..
Deşi trăieşte în oraş, toate produsele pe care le prepară păstrează tradiţia moştenită atunci când pregăteşte masa de Revelion. Bucatele sunt din carne de porc. De asemenea de la nicio mesă de Revelion nu îi lipseşte peştele, scrie Mediafax.
„Cine mănâncă peşte în noaptea de Revelion va merge prin viaţă în noul an precum peştele prin apă, adică îi va fi uşor. În rest, ne bucurăm că nu a ajuns pesta la noi şi că putem mânca produsele din carne de porc crescut la ţară, care are alt gust faţă de cel cumpărat”, a continuat Petra.