Pe ce loc se află România în clasamentul mondial al generozităţii. Ce trage ţara în jos
Cea de-a noua ediţie a CAF World Giving Index a folosit date obţinute în perioada 2013 – 2017, pornind de la proporţia de cetăţeni dintr-o ţară care au anunţat că au ajutat un străin, au donat bani şi au participat la acţiuni de voluntariat în cursul lunii care a precedat răspunsurile la chestionarul fundaţiei, scrie Mediafax.
În 2018, pe primul loc se află Indonezia,ţară care anul trecut s-a clasat pe locul al doilea, cu mai mult de jumătate dintre răspunsuri (59%) indicând deschiderea spre ajutarea concetăţenilor.
Topul este completat de Australia, Noua Zeelandă şi Statele Unite ale Americii, cu 58%.
România, cu 27%, se situează pe locul 102 din cele 144 de ţări.
România a punctat bine la secţiunea dedicată ajutării necunoscuţilor (54%), iar numai în funcţie de acest parametru, ţara se clasează pe locul 56. Dacă, în ceea priveşte donaţiile în bani, românii s-au arătat destul de prezenţi, 20% declarând că au oferit diverse sume străinilor, în ceea ce priveşte implicarea în activităţi de muncă voluntară, România a ieşit la coada clasamentului, pe locul 139.
Locul ocupat la această secţiune a fost adus de un procent de numai 6% de răspunsuri pozitive la interogaţia privind voluntariatul.
„Am realizat CAF World Giving Index în ultimii nouă ani pentru că este foarte greu să îţi faci o imagine în alt mod cu privire la nivelul generozităţii în diferite ţări”, spune John Low, director executiv al Charities Aid Foundation.