O porţie de castane coapte este ideală pentru mesele copioase de Sărbători. Pe lângă gustul lor delicios, simptomele sistemului digestiv vor fi ameliorate.
Fructele lemnoase sunt benefice după mesele copioase, întrucât aduc un aport caloric scăzut, au multe fibre, minerale şi vitamine, care ajută la reglarea tranzitului intestinal şi vor oferi şi o doză de energie.
Castanele sunt o gustare excelentă iarna mai ales după mesele bogate în calorii din timpul Sărbătorilor, deoarece conţin multe fibre, proteine, vitamine, minerale şi carbohidraţi complecşi, dar foarte puţine calorii. Pachetul excelent de substanţe nutritive este perfect pentru refacerea funcţiei digestive pusă la încercare de sărbători, dar nu numai.
În 100 de grame de castanet coapte se regăsesc:
-
200 de calorii
-
45 grame carbohidraţi
-
2,5 grame proteine
-
8 grame fibre
-
3 miligrame sodiu
-
518 miligrame potasiu
-
27 miligrame calciu
-
1 miligram fier
-
32 miligrame magneziu
-
93 miligrame fosfor
-
0,5 miligrame zinc
-
0,5 miligrame cupru
-
43 miligrame vitamina C
-
Niacină (vitamina B3) 11% din doza zilnică recomandată
-
Piridoxină (vitamina B6) 29% din doza zilnică recomandată
-
Tiamină (vitamina B1) 100% din doza zilnică recomandată
-
Riboflavină (vitamina B2) 13% din doza zilnică recomandată
-
Acid pantotenic (vitamina B5) 11% din doza zilnică recomandată
-
Folaţi (vitamina B9) 15,5% din doza zilnică recomandată
Citeşte continuarea pe CSID.