Coşuri pe zona interioară a coapselor: cauze şi tratament
Furunculul apare ca o umflătură de culoare roşie, este sensibil la atingere şi poate supura. În majoritatea cazurilor, acesta trece de la sine în maximum 10 zile, dar sunt şi situaţii când simptomele persistă, iar pielea se cicatrizează în locul afectat.
Iată cum poţi să scapi de aceste coşuri inflamate, dar şi care sunt cauzele pentru care te confrunţi cu această problemă!
Cauze şi factori de risc
Principala cauză a apariţiei furunculelor pe coapse este infecţia cu bacteria Staphylococcus aureus. Aproximativ 20% din populaţia lumii este purtătoare a acestei bacterii. Aceasta poate duce la infecţii doar în anumite condiţii, în special când există o leziune la nivelul pielii. Persoanele pot transmite mai departe bacteria, prin contactul piele-pe-piele, dar şi prin intermediul obiectelor contaminate, cum ar fi cearşafurile sau prosoapele.
Furunculele apar cu precădere pe zona dorsală, dar şi pe interiorul coapselor, ca urmare a fricţiunii pielii cu hainele din materiale dure, sintetice, foarte strâmte.
Aalte cauze care pot duce la apariţia fruncurilor
- Hidradenita supurativă – este o afecţiune a foliculilor apocrini, ea se manifestă prin apariţia unor iritaţii pe coapse ce pot favoriza dezvoltarea unor coşuri, pustule dureroase, puncte negre sau chiar chisturi.
Continuarea pe CSID.