Care sunt problemele de sănătate care se pot agrava în sezonul rece
Totuşi, există alimente pe care pot fi consumate iarna pentru a-ţi reface stocul de substanţe nutritive!
Gripa este o infecţie cauzată de un virus, care se poate răspândi cu uşurinţă pe calea aerului, prin strănut, tuse sau atingerea suprafeţelor contaminate. Nu se cunoaşte de ce virusul gripei apare cu precădere în lunile reci, dar medicii susţin că lipsa de vitamina D – lumina solară slabă, aerul uscat şi rece ar putea contribui la răspândirea acestuia.
Îmbolnăvirea de gripă necesită odihnă, evitarea contactului cu persoanele sănătoase (pentru că poţi transmite mai departe boala), hidratarea cu apă din belşug şi consumarea supelor, care ajută la ameliorarea simptomelor. În cazul în care simptomele sunt mai grave, este necesară vizita la medic, care poate recomanda medicamente adjuvante. Pentru a preveni îmbolnăvirea cu tulpini periculoase de gripă, este indicată vaccinarea.
Pielea uscată este o altă problemă frecventă în timpul iernii, mâinile fiind cele mai expuse aerului rece şi temperaturilor extrem de scăzute. O cremă intens hidratantă este suficientă pentru a repara mâinile crăpate şi uscate. Este indicată şi folosirea unui săpun blând şi a unei loţiuni care conţine vaselină sau unt de shea, ingrediente care reţin umezeala la nivelul pielii. Este importantă protejareai mâinilor cu mănuşi călduroase şi evitarea produselor de curăţenie care agresează pielea şi aşa sensibilizată de frig.