Dacă zvonurile se vor dovedi a fi reale, achiziţia ar putea fi „foarte dezamăgitoare”, susţine Thomas Carr, paleoantropolog şi profesor de biologie din cadrul Facultăţii Carthage din Wisconsin.
„Fosilele de dinozaur nu ar trebui vândute, fosilele reprezintă informaţii şi sunt singura cale prin care putem înţelege istoria de pe această planetă”, a declarat Carr, potrivit Live Science. „Pentru a putea fi utilizată în studii ştiinţifice, fosila trebuie să se afle în colecţia unui muzeu”, a adăugat el.
Conform articolului din New York Post, lui DiCaprio i-au atras atenţia specimenele de Allosaurus atunci când le-a observat într-o expoziţie din Miami. Fosilele, datate ca având circa 150 de milioane de ani, ar fi fost furnizate de către companiile de geologi Avant Mining şi Inerprospekt.
Un apropiat al actorului a afirmat însă o parte din zvonuri: „Leo nu a văzut fosila atunci când s-a aflat în Miami”. Dacă achiziţia se va dovedi a fi reală, Carr afirmă că este neetică. În prezent, Carr realizează un proiect ştiinţific despre Tyrannosaurus rex. Conform ultimei sale cercetări, specialistul susţine că 31 de specimene de T. Rex se află în colecţii private, la care cercetătorii nu au acces.
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:
O nouă specie de dinozaur ierbivor gigant, detectată în Africa de Sud. Cântărea aproximativ 12 tone
Cum dinozaurii puteau să clocească fără să zdrobească ouăle din cuib?
Bătrânul dinozaur Zarafasaura Oceanis nu va mai fi vândut la licitaţie
Scheletul unui dinozaur de 150 de milioane a fost vândut. Care a fost preţul