Timp de două săptămâni, Iulian Rotariu a parcurs etapele ultramaratonului „The Last Desert” de la Polul Sud şi a alergat pe o distanţă de aproximativ 250 de kilometri, cu scopul de a face cunoscută cauza copiilor cu autism din Botoşani.
„Întrecerea i-a testat botoşăneanului nu doar măiestria în alergarea a sute de kilometri, înfruntând vântul tăios şi zăpada până la brâu, ci şi capacitatea de a face faţă temperaturilor extreme de la Polul Sud, acolo unde acestea ating -60 de grade Celsius”, au transmis, joi, reprezentanţii Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.
Aceştia menţionează că rReuşita lui Iulian, locul II la general, este cu adevărat de excepţie, în contextul în care nu este sportiv de performanţă şi echipamentul sportiv purtat nu avea calitatea celor confecţionate de branduri de profil.
Credit foto: ISU Botoşani
Iulian Rotariu este căsătorit şi are doi copii. Băiatul acestuia, în vârstă de 10 ani, a fost diagnosticat la doar 3 luni cu o malformaţie congenitală, iar la 3 ani a suferit o intervenţie pe inimă. Pompierul din Botoşani afirmă că atunci a descoperit pasiunea pentru alergare.
”Pentru mine, pasiunea pentru alergare a început cu un mic necaz. La vârsta de 3 luni, băieţelul meu a fost diagnosticat cu o malformaţie cardiacă şi la 3 ani a suferit o intervenţie pe inimă. În timpul operaţiei, alergam în jurul spitalului de la Târgu Mureş. Operaţia a durat 9 ore. În tot acest timp, am alergat în jurul spitalului. Acolo m-a văzut un om care m-a întrebat dacă nu vreau să particip la un maraton din Piatra Craiului. Omul acela a plecat la serviciu, s-a întors şi eu eram tot acolo. Astfel a fost sigur că pot rezista la orice maraton”, mărturiseşte acesta despre începutul pasiunii sale.
Pompierul Iulian Rotariu are în palmares alte patru ultramaratoane: Gobi March (China, iunie 2016), Atacama Crossing (Chile, octombrie 2016), Sahara Race (mai 2017), precum şi în Patagonia (noiembrie 2017).
Pompierul din cadrul ISU Botoşani se va întoarce în ţară, după ce a participat la competiţia desfăşurată în ţinutul geros al Antarcticii.