Bradul Centenarului, realizat din materiale reciclabile la Galaţi

14 12. 2018, 14:00

This browser does not support the video element.

Expoziţia Brad-Engineering are un scop caritabil şi pune la încercare creativitatea studenţilor, scrie Mediafax.

Brazii confecţionaţi vor fi vânduţi la licitaţie. Banii obţinuţi vor fi folosiţi pentru acte caritabile.

„Este a patra ediţie şi cred că este din nou un succes. Anul acesta sunt 18 echipaje, brazii sunt inventivi. Sunt mai mici, vor fi transportaţi mai uşor şi pot fi aşezaţi în diverse locuri. Cred că un lucru interesant este Bradul Centenarului, foarte ingenios. Mai sunt brazi confecţionaţi din materiale reciclabile, din pinioane de la bicicletă, din linguri, roţi dinţate, toate îmbinate armonios. Acest concurs, acest proiect nu este doar despre Crăciun, este despre capacitatea unor echipe de a duce la bun sfârşit un proiect care ulterior este prezentat în faţa unui juriu. Brazii vor fi vânduţi iar banii vor fi folosiţi de echipe în scop caritabil. Cei care nu vor fi vânduţi vor fi donaţi la diferite instituţii”, a declarat profesorul Cătălin Fetecău.

Vedeta expoziţiei este Bradul Centenar, construit din bucăţi de tablă rotunde, în formă de ochi, vopsite în tricolor.

Studentul ce a creat Bradului Centenar spune că ochii reprezintă legătura cu strămoşii şi că bradul va fi vândut la licitaţie cu preţul de pornire de 300 de lei.

„Am realizat Bradul Centenarui, este modul meu de a sărbători Centenarul. Ochii sunt desenaţi şi sudaţi. Reprezintă ochii strămoşilor care ne privesc de-a lungul anilor şi se pare că bradul meu a ajuns vedeta expoziţiei. Am lucrat o săptămână, iniţial voiam să fie ceva specific Facultăţii de Inginerie, să folosesc scule, dar am schimbat pe parcurs şi mi-a venit ideea cu ochii. La licitaţie voi cere 300-400 de lei”, a spus studentul.

„Un brăduţ din nasturi, cu fundiţe, sclipici mult şi câteva resturi de la globuri sparte. Noi studiem design vestimentar, l-am botezat Magic Tree”, a spus un student.

Alţi brazi sunt făcuţi din linguri, sticle şi cartoane.

„Brăduţul este format din linguri şi furculiţe. Este sudat pe o bară de oţel, aşa cum am învăţat anul acesta, steaua este făcută la strung, am pus pe ea lipici. Am lucrat la brad vreo cinci zile pentru că a trebuit să aştept să se usuce vopseaua. Am folosit pistolul de lipit pentru a prinde fundiţele, am pus o instalaţie şi nişte bomboane. Iar aici este un brad format din materiale reciclabile, în special sticle de bere şi cartoane. Cred că am vreo 70 de sticle. Încurajăm reciclarea, am lucrat vreo două săptămâni la el”, au afirmat doi studenţi.

Bradul făcut din licheni îmbină tehnologia cu natura.

„Am îmbinat natura cu tehnologia deoarece am folosit licheni care sunt naturali, dar am folosit şi globuri. Am ales culori roşu şi alb pentru că simbolizează vitalitatea şi puritatea şi lichenii i-am ales pentru că sunt antifungici, insectele nu vin în locurile cu licheni. Nu este dovedit ştiinţific, dar se crede că influenţează şi starea de spirit a oamenilor şi au o durată de viaţă de cel puţin 10 ani. Am vrut să venim cu ceva nou anul acesta, am vrut ceva unic, am văzut nişte tablouri cu licheni, aşa ne-a venit ideea”, a spus reprezentanta studenţilor care au construit bradul de licheni.

Banii obţinuţi la licitaţie vor fi donaţi unor creşe şi cămine de bătrâni.