Michael Jackson, pe primul loc în topul Forbes al celor mai bogate vedete care nu mai sunt în viaţă
Artistul american a decedat în 2009, din cauza unei supradoze de medicamente, la vârsta de 50 de ani, dar numele lui continuă să genereze încasări semnificative. În ultimele 12 luni, mare parte din încasări au provenit din recenta achiziţie de către Sony a acţiunilor pe care le deţinea în EMI Music Publishing – tranzacţie care s-a ridicat la 287 de milioane de dolari, scrie Mediafax.
Pe locul al doilea în acest top realizat de editorii revistei Forbes se menţine Elvis Presley, decedat pe 16 august 1977, la vârsta de 42 de ani, cu venituri de 40 milioane de dolari în ultimul an.
Poziţia a treia este ocupată de jucătorul de golf profesionist american Arnold Palmer, decedat în 2016, la vârsta de 87 de ani, cu 35 de milioane de dolari.
Locul al patrulea i-a revenit creatorului american de benzi desenate Charles Schulz, decedat în 2000, care a generat în ultimele 12 luni venituri de 34 de milioane de dolari.
Cântăreţul jamaican Bob Marley se află pe locul al cincilea, cu venituri de 23 de milioane de dolari.
Topul 10 al celor mai bogate vedete care nu mai sunt în viaţă este completat, în ordine, de scriitorul Theodor Geisel (Dr. Seuss – 16 milioane de dolari), Hugh Hefner, fondatorul Playboy (15 milioane de dolari), actriţa Marilyn Monroe (14 milioane de dolari), cântăreţul Prince (13 milioane de dolari) şi cântăreţul John Lennon (12 milioane de dolari).
Editorii revistei Forbes ţin cont în realizarea acestui top de încasările generate de o vedetă decedată, care a „câştigat” cel puţin 6 milioane de dolari în ultimele 12 luni.
Editorii Forbes au realizat topul în urma discuţiilor cu administratorii moştenirilor lăsate de vedete, cu avocaţi şi administratori ai licenţelor deţinute de celebrităţi şi a analizării veniturilor obţinute în perioada octombrie 2017 – octombrie 2018.