Scaunul cu rotile a lui Stephen Hawking şi o copie a tezei sale de doctorat vor fi vândute la licitaţie

27 10. 2018, 18:00

În cadrul licitaţiei va mai fi inclusă teza de doctorat a cercetătorului  privind originile universului şi un script din cadrul apariţiei sale în serialul de animaţie The Simpsons. Independent aminteşte că Hawking a fost diagnosticat cu scleroza laterală amiotrofică la vârsta de 22 de ani, boală ce i-a produs paralizia aproape în întregime. Hawking a murit în martie 2018 la vârsta de 76 de ani. 

Unul dintre scaunele performante utilizate de Hawking înainte să moară a fost estimat în cadrul licitaţiei la o sumă cuprinsă între 10.000 şi 15.000 de lire sterline. 

Cel ce va gestiona licitaţia, Thomas Venning, a afirmat că scaunul cu rotile a devenit atât un simbol al dizabilităţii profesorului, ci şi o marcă a umorului său. Hawking a trecut în cadrul unei întâlniri peste degetele de la picioare ale prinţului Charles şi a glumit spunând că ar fi dorit să facă acelaşi lucru şi cu Margaret Thatcher (fosta Prim lord al Trezoreriei Marii Britanii, dar şi fost premier britanic). 

Licitaţia va conţine şi alte lucrări ale profesorului şi una dintre cele cinci copii ale tezei de doctorat scrisă în 1965 ce a fost estimată la o sumă de 100.000-150.000 de lire. Licitaţia va include 22 de obiecte ale cercetătorului şi va avea loc online în perioada 31 octombrie – 8 noiembrie. Banii strânşi vor ajunge apoi la două instituţii de caritate, Stephen Hawking Foundation şi Motor Neurone Disease Association.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

Stephen Hawking a avertizat că ”superoamenii” ne vor înlocui. Avea dreptate?
 
Ce gest a făcut Stephen Hawking înainte de fi imobilizat în scaun cu rotile
 
Stephen Hawking, o scurtă istorie a unui geniu: ”Să fiu al naibii dacă voi muri înainte să descopăr mai multe din tainele Universului”
 
Realizările ştiinţifice ale lui Stephen Hawking, marele geniu al erei noastre. ”Scopul meu este simplu: o înţelegere completă a Universului, de ce este aşa cum este şi de ce există”