Pereţi care se autodezinfrectează la Spitalul din Bistriţa
Un proiect unic în România, după un model american, cu materiale care se autodezinfectează, va fi realizat la Spitalul de Urgenţă din Bistriţa, în urma modernizării secţiei de Anestezie şi Terapie Intensivă a spitalului. Contractul pentru execuţia lucrărilor a fost semnat joi, de conducerea spitalului şi firma declarată câştigătoare a licitaţiei.
Concept este nou şi unic în România şi prevede transformarea unităţii medicale într-un loc mai cald şi primitor, care să ajute din punct de vedere psihic pacientul. Acest concept este folosit în centrele medicale din Statele Unite ale Americii. Materialele care vor fi folosite pentru dotarea secţiei sunt şi ele de ultimă generaţie şi care au proprietatea de a se autodezinfecta.
Acestea sunt folosite în spitalul de la Bistriţa deja de anul trecut şi s-au dovedit eficiente.
“Nu cred că mai există în ţară vreo secţie de terapie intensivă care să fie construită la aceste standarde: materialele utilizate au efect permanent bactericid, un efect de autodezinfectare, efectiv distrug bacteriile. Este un material special, standardizat în ţările scandinave în construcţia spitalelor. În România, suntem deocamdată primul spital care utilizează acest material. L-am utilizat pentru prima dată la reabilitarea Secţiei de Hemodializă, pentru saloanele de terapie din Cardiologie şi în Unitatea de Primiri Urgenţe pentru copii.
Continuarea pe Gândul.