Cum se consumă castanele şi ce beneficii au
Se numără printre fructele cele mai bogate în potasiu. Cât priveşte magneziul, castanele coapte conţin mai mult decât cele crude. Manganul previne acţiunea vătămătoare a radicalilor liberi şi se găseşte în numeroase enzime, proteine care joacă un rol esenţial în reacţiile biochimice care au loc în organismul uman.
Castanele: avantaje pentru sănătate
Nutritive. Castana are o valoare calorică mare: aproape 200 de kcal la 100 de g de castane.
Ideale pentru inimă şi tensiune. Potasiul contribuie la scăderea tensiunii arteriale şi la sănătatea inimii, al cărei ritm îl reglează. Acest conţinut considerabil de potasiu ajută la diminuarea efectelor negative ale excesului de sodiu (hipertensiune, retenţie de apă) cauzat de cantităţile mari de sare din alimentaţia noastră.
Glucidele din castană sunt în general reprezentate de amidon. Din castane se obţine o făină lipsită de gluten, care poate înlocui făinurile care au această substanţă (făină de grâu, de orz, ovăz şi secară). Persoanele afectate de boala celiacă (intoleranţă la gluten) sau cele îngrijorate pentru sănătatea intestinelor pot mânca pâine şi produse de patiserie preparate cu făină de castane.
În general acest fruct regenerator este recomandat în convalescenţă
Castanele: beneficii nutriţionale
Castana are o compoziţie asemănătoare cu cea a grâului. Este săracă în grăsimi, lucru rar întâlnit la fructele în coajă. Este saţioasă şi conţine o cantitate mare de fibre.