În două studii recente publicate în jurnalele Frontiers in Pharmacology, respectiv Medicines, Jacob Miguel Vigil şi Sarah See Stith au susţinut că pacienţii au avut beneficii terapeutice clinice semnificative atunci când au folosit canabisul pentru simptome precum durerea cronică şi insomnia, potrivit Science Daily.
Cercetătorii au analizat datele colectate de la aplicaţia Releaf, dezvoltată de co-autorii Franco Brockelman, Keenan Keeling şi Branden Hall, înregistrând până acum aproape 100.000 de accesări.
„Dacă rezultatele găsite în studiul nostru pot fi extrapolate la populaţia generală, canabisul poate înlocui sistematic industria de medicamente din prezent”, a precizat Vigil.
În primul studiu, persoane cu 27 de condiţii diferite cu simptome de la febră la depresie au notat reducerea simptomelor cu aproape 4 puncte pe o scară de la 1 la 10, după consumul de canabis în diferitele sale forme.
Al doilea studiu s-a concentrat pe floarea de canabis, utilizată pentru a trata insomniile, cu grade similare de eficienţă care variau conform caracteristicilor florii.
În afară de efectele terapeutice, aceste studii au arătat şi că utilizarea canabisului este asociată cu efecte secundare frecvente şi numeroase, dar care nu sunt severe, precum dureri de cap, paranoia sau stare de confuzie.
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:
Marijuana, dincolo de mituri şi mistificări: ce spune ştiinţa
Care este diferenţa dintre cannabis şi marijuana?
Cannabis-ul este inofensiv? Concluziile unui studiu de 20 de ani asupra drogului