Brunschwig considera că distilarea, procesul de extragerea a esenţei din flori, plante şi alte ierburi prin intermediul fierberii şi condensării vaporilor, ar putea ajuta la îmbunătăţirea sănătăţii. Conform Atlas Obscura, în cartea sa alchimistul a aranjat plantele alfabetic, alături de afecţiunile pe care le puteau trata. De asemenea, a indicat şi lunile în care capacităţile de vindecare ale plantelor erau cele mai eficiente.
În spatele acestei practici este o istorie îndelungată. Străvechii alchimişli arabi realizau tincturi prin macerarea florilor şi ierburilor împreună cu alte condimente. Mixtura era apoi pusă la fiert şi şi vaporii condensaţi într-un recipient din sticlă. În perioada Evului Mediu, distilarea era practicată la nivel global. În perioada prohibiţiei din Statele Unite ale Americii, a fost aplicat acelaşi principiu pentru realizarea băuturilor alcoolice.
În privinţa remediilor lui Brunschwig, nu există dovezi ale beneficiilor amestecurilor. Chiar şi aşa multe dintre remediile bazate pe plante au rămas populare în întreaga lume. Iată cum puteţi să vă realizaţi propria infuzie acasă.
Pentru această etapă, orice tip de plantă sau floare funcţionează. „Lavandă, busuioc, cimbru, poţi crea o mixtură din orice”, a afirmat gastronomul Sarah Lohman. „Este bine să utilizezi doar plante pe care le cunoşti. Dacă doreşti să culegi plante din natură, un atlas botanic ar putea fi de ajutor, dar dacă rămâi la cele din magazine, vei fi în siguranţă”, a adăugat ea.
De asemenea, vei avea nevoie de un recipient, de preferat din plastic.
În afară de plante, vei avea nevoie de alcool. Cu cât este mai puternic, cu atât infuzia se produce mai rapid. Însă dacă alcoolul are în jur de 90 de grade, acesta trebuie combinat cu apă, spune Lohman.
Amplasează recipientul din plastic la o fereastră pe unde pătrunde soarele şi lasă-l acolo timp de 24 de ore.
Având în vedere că alcoolul puternic ucide orice tip de microbi, mixtura nu va fi contaminată. „În cel mai rău caz, obţii ceva al cărui gust nu îţi place şi pe care îl arunci”, afirmă Lohman. Aşadar, ar trebui să-ţi testezi infuzia zilnic pentru a ajusta gustul.
Dacă vrei să obţii o mixtură mai concentrată, fir adaugi mai multe plante, fie laşi amestecul mai mult timp la macerat. Aşadar, testarea în acest moment este crucială, o aromă delicată precum cea a grâului se obţine în câteva săptămâni de macerare, în timp ce alte plante, precum lavanda, eliberează aroma în doar 2-3 zile.
După ce obţii aroma dorită, trebuie scoase plantele sau strecurat amestecul pentru ca procesul de infuzie să fie stopat. Apoi esenţa obţinută poate fi pusă într-un borcan şi utilizată în diferite activităţi de la gătit, aromaterapie sau ca remediu.
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: