Decizia Ministerului Sănătăţii împotriva celor care au distribuit pliante împotriva vaccinării cu sigla ministerului

08 09. 2018, 11:00
Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii au declarat, pentru MEDIAFAX, că plângerea a fost depusă la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 împotriva „campaniei de dezinformare şi denigrare cu utilizarea neconformă a siglei”.
 
Ministerul Sănătăţii a anunţat miercuri că se delimitează de campania anti-vaccinuri promovată pe Facebook şi în cutiile poştale, precizând că reponsabilii redau informaţii false ce pot pune în pericol sănătatea populaţiei, scrie Mediafax.
 
„Vaccinurile utilizate în România sunt sigure şi eficace, fiind verificate după cele mai înalte standarde de calitate existente în lume. Ministerul Sănătăţii se delimitează ferm de campania de dezinformare si manipulare referitoare la ineficienţa şi riscurile vaccinării, apărută în spaţiul public, pe reţelele de socializare sau prin materiale tipărite, distribuite în zone aglomerate sau în cutiile poştale”, au precizat reprezentanţii Ministerului Sănătăţii, printr-un comunicat de presă.
 
Sursa citată mai precizează că autorii campaniei iniţiate împotriva vaccinării utilizează fără aprobarea Ministerului Sănătăţii sau a partenerilor săi identitatea vizuală a campaniei precum însemnele oficiale ale instituţiilor partenere, iar ”materialele conţin informaţii false care pot induce în eroare părinţii şi pot pune în pericol sănătatea populaţiei”.
 
Pe Facebook circulă mai multe mesaje anti-vaccinare şi fotografii cu broşuri care au fost distribuite în cutiile poştale. „Vaccinul ROR conţine celule de fetuşi avortaţi! Vaccinarea este afacerea cu frica! Medicii încasează 25 de lei pentru fiecare vaccin pe care îl administrează! Este o afacere profitabilă! (…) Vaccinul ROR este cultivat pe embrioni de găină şi pe celule fetale umane de la embrioni avordaţi. Vaccinul mai este contaminat şi cu pesticide (Glifosat). Administrarea de antitermice sau de antibiotice la copiii cu pojar poate duce la intoxicaţii medicamentoase, comă sau deces”, se arată în broşurile menţionate.