Efectele masajului terapeutic asupra sistemului imunitar

10 09. 2018, 11:00
„Sesiunile regulate de masaj terapeutic oferă beneficii semnificative, dincolo de relaxarea imediată, de care ne bucurăm în primul rând. Persoanele care au un nivel ridicat de stres tind să se îmbolnăvească mai mult decât altele. Stresul, lipsa de somn şi dieta necorespunzătoare duc în mod cert la reducerea capacităţii sistemului nostru imunitar, care nu se mai poate apăra în mod natural de bacterii şi infecţii”, spune Dr. balneolog Suzana Pretorian.
 
Masajul: beneficii pentru sănătate:
Scutirea de anxietate, diabet, cancer, probleme cardiace, durere şi probleme ale sistemului nervos;
Îmbunătăţeşte sănătatea pielii, circulaţia sângelui şi funcţionarea sistemelor urinar şi digestiv;
Ajută la îmbunătăţirea creşterii, a somnului şi a imunităţii copiilor şi adulţilor. 
Masajul terapeutic şi imunitatea
Corpul nostru, cu sistemul său imunitar puternic, este suficient de competent pentru a face faţă diferitelor tipuri de infecţii. În plus, masajul are un rol extraordinar în menţinerea unei imunităţi puternice. Ajută la construirea celulelor protectoare din organism pentru a neutraliza atacatorii, cum ar fi cancerul şi infecţiile virale.
 
Studiile clinice au arătat că masajul regulat ajută la atenuarea stresului, dar creşte totodată şi capacitatea citotoxică a sistemului imunitar (nivelul de activitate al celulelor ucigaşe din organism) şi reduce numărul celulelor T.
 
Pentru a veni în sprijinul unei bune imunităţi a organismului, dar şi pentru a o menţine la cote înalte, specialiştii recomandă două tipuri de masaj, cu efecte benefice şi rapide asupra stării generale de sănătate:
 
Continuarea pe CSID.