Hipertensiunea arterială nu se vindecă, necesită tratament toată viaţa, iar mulţi dintre pacienţi renunţă la tratament medicamentos în timp. Problemele de sănătate însă nu îi ocolesc. Pentru cei care sunt adepţii medicinei naturiste iată câteva alimente şi câteva reguli de alimentaţie ce ajută la scăderea tensiunii arteriale crescute. Atenţie, înainte de a începe acest regim alimentar pentru scăderea hipertensiunii arteriale întrebaţi medicul curant.
Mulţi dintre cei care primesc diagnosticul de tensiune arterială mărită au tendinţa de a exagera cu consumul de sare. Unii dintre ei au în permanenţă borcanul cu sare la masă din care se autoservesc după bunul plac. Obicei care trebuie să dispară. Sună drastic, dar asta nu înseamnă că nu se mai consumă deloc sare. Majoritatea covârşitoare a produselor din comerţ conţin sare: pâine, mezeluri, conserve, pasta de tomate, brânzeturi, sucuri, sosuri.
Pentru confort psihologic şi nevoia de a mai adăuga puţină sare în farfurie, în farmacii şi magazine naturiste se găseşte şi varianta de sare fără sodiu (un amestec ce imită gustul sărat din clorură de potasiu, clorură de amoniu, clorură de magneziu, acid citric).