Numărul din 2017 a fost înregistrat de şase ţări, plus Uniunea Europeană. Dintre acestea, cele mai multe lansări au fost efectuate de Statele Unite (29 de lansări), Federaţia Rusă (21 de lansări) şi China (18 lansări). În spatele acestora vin Uniunea Europeană (nouă lansări), Japonia (şapte lansări), India (cinci lansări) şi Noua Zeelandă (o singură lansare).
Nu toate misiunile au avut succes însă, China având două lansări eşuate, în timp ce Federaţia Rusă, Japonia, India şi Noua Zeelandă au avut câte o lansare ratată. Astfel că din totalul de 90 de lansări, 84 de lansări s-au încheiat cu succes, scrie Mediafax.
Din acest total, conform informaţiilor Statista, doar 33 au fost de natură comercială.
O schimbare notabilă a fost înregistrată în ceea ce priveşte tipurile de rachete utilizate. Astfel, dacă în anii precedenţi rachetele model Soyuz au fost cele mai frecvent folosite, în 2017 acest statut le-a revenit modelelor de rachete Falcon 9, dezvoltate de compania privată americană SpaceX. Modelul Falcon 9 a avut 18 utilizări, în timp ce Soyuz a avut 15.
Spre deosebire de racheta Soyuz, modelul Falcon 9 este reutilizabil, fiind prima rachetă concepută cu capacitatea de a reveni din orbită – deşi deocamdată SpaceX nu a reuşit să folosească aceeaşi rachetă mai mult de două ori.
Cu 16 utilizări, a două cea mai frecvent utilizată rachetă a fost modelul Chang Zheng 5, dezvoltat de Administraţia Naţională Spaţială a Chinei (CNSA).