Fruct de vară, care potoleşte setea, nectarina trebuie mâncată de preferinţă cu tot cu pieliţa care o acoperă şi care este bogată în nutrienţi. Prin textura sa plăcută, nectarina este revigorantă, având un conţinut de apă substanţial. În fruct sunt prezente vitamine, B1, B3, B5, B6, B9, C, K, provitamina A (mai ales sub forma betacoretenului), fibre alimentare şi antioxidanţi. Nectarina este bogată în potasiu, conţine fier, cupru, fosfor, magneziu, zinc şi calciu.
Compuşi fenolici antioxidanţi. Principalii antioxidanţi din nectarine sunt compuşi fenolici. Vitamina C (nu curăţaţi fructul fiindcă acolo este concentrată) şi carotenoidele contribuie, de asemenea, la activitatea antioxidantă.
Despre carotenoide. Aceşti antioxidanţi previn unele tipuri de cancer. Principalele carotenoide sunt betacriptoxantina şi betacarotenul (pe baza căruia în organism este sintetizată vitamina A).
Alte carotenoide sunt luteina şi zeaxantina, eficiente în anumite patologii oftalmologice, cum ar fi cataracta. De asemenea, ele întăresc rezistenţa pielii în faţa arsurilor solare.
Nectarina are un indice de saţietate ridicat. Dintre fructele de tip drupă (cu un singur sâmbure tare), nectarinele conţin vitamina C: 20 mg la 100 g. O porţie de nectarină proaspătă, adică un fruct de dimensiuni medii, acoperă între 3 şi 9 % din necesarul zilnic de fibre alimentare. La fructul decojit, acest aport este considerabil redus.