Stevia, aspartam, miere… Secretele acestor înlocuitori ai zahărului.
Pentru a reuşi, există multiple modalităţi de a îndulci prăjiturile, iaurturile, cafeaua. Alternative mai naturale, mai opuţin calorice şi mai sănătoase. Oare aşa să fie? Vom trece în revistă principalii îndulcitori.
Stevia. Numită „iarba dulce” de indienii din Amazonia, planta de stevia conţine steviosid, un compus care îndulceşte de 200 de ori mai mult decât zahărul şi nu aduce nici o calorie în plus. Gustul său are o savoare deosebită, dar care îl face dificil de dozat în preparatele culinare. Problema este că produsele vândute în comerţ au doar 1% stevia, restul fiind chimicale, asemenea celor din băuturile energizante.
Mierea. Este o excelentă alternativă la zahărul rafinat. Totuşi, chiar dacă are un indice glicemic mai redus, este antioxidantă şi antiinflamatoare, totuşi este bogată în fructoză.
Continuarea pe Rador.