Uleiul de peşte acţionează destul de încet, deci ar fi bine să încerci consumul acestuia timp de cel puţin 3 luni pentru a vedea dacă într-adevăr are sau nu efect asupra corpului tău. Unii oameni nu suportă foarte bine dozele mari de ulei de peşte, din cauza faptului că le deranjează digestia. Dacă aceasta este o problemă şi pentru tine, se poate rezolva cu uşurinţă prin micşorarea dozelor zilnice sau prin consumul de peşte gras în loc de administrarea suplimentelor – cel puţin de două ori pe săptămână, dar nu mai mult de patru ori pe săptămână. Cu toate acestea, dacă suferi de gută, în general ar fi bine să eviţi pe cât posibil peştele. Dacă eşti vegetarian şi pur şi simplu nu tolerezi ideea de ulei de peşte sau peşte în sine, există şi alte modalităţi de a obţine Omega-3: din ulei de seminţe de in, ulei de rapiţă şi nuci, dar nu se ştie dacă sunt într-adevăr la fel de benefice precum EPA şi DHA găsite în uleiul de peşte.
Există dovezi care sugerează faptul că vitamina E poate juca un rol primordial în tratamentul artritei prin prevenirea lezării celulelor oaselor şi articulaţiilor. De asemenea poate avea proprietăţi antiinflamatorii. Este important să incluzi vitamina E în dieta zilnică, în special atunci când consumi o mulţime de ulei de peşte, dar trebuie să eviţi dozele mai mari de 400 mg pe zi de vitamina E.
Alimente bogate în vitamina E: uleiuri vegetale (inclusiv soia, grâu şi măsline), germenii de grâu, seminţele de floarea soarelui, nucile şi avocado.