Beneficiile consumului de pomelo asupra organismului

17 08. 2018, 12:00
Îmbunătăţeşte imunitatea
În primul rând este important de menţionat faptul că pomelo conţine o cantitate ridicată de vitamina C, un fruct reprezentând aproximativ 60% din doza zilnică recomandată pentru a fi consumată. Această sursă majoră de acid ascorbic a fost utilizată de generaţii întregi în Asia de Sud-Est ca un sistem de imunizare rapidă. Vitamina C acţionează ca un antioxidant pentru a creşte activitatea celulelor albe din sânge şi pentru a ataca radicalii liberi, care pot deteriora organele corpului. Ajută la combaterea infecţiilor care duc la răceli, tuse, febră şi simptome serioase sau infecţii microbiene, virale şi bacteriene.
 
Tratamentul infecţiilor tractului urinar
Vitamina C prezentă în pomelo ajută la creşterea nivelului de acid în urină şi prin urmare împiedică dezvoltarea unei infecţii la nivelul tractului urinar.
 
Ajută la procesul digestiv
Cele mai multe fructe conţin cantităţi mari de fibre, iar pomelo nu face excepţie de la această regulă. Un pomelo (strict pulpa comestibilă a acestuia) conţine aproximativ 25% din necesarul zilnic de fibre. Consumul de pomelo promovează digestia sănătoasă şi elimină probleme cu care ne confruntăm adesea cum ar fi constipaţia şi diareea. Conţinutul ridicat de fibre îngroşă scaunul, promovează mişcarea netedă în tractul digestiv şi stimulează secreţia sucurilor digestive şi gastrice pentru a descompunee proteinele complexe care sunt greu de digerat. Consumul de pomelo reuşeşte să menţină de asemenea funcţionarea sistemului digestiv la un nivel ridicat.
 
Continuarea pe CSID.