Care sunt avantajele lentilelor de contact şi la ce riscuri te expui
„Datorită avansului tehnologic în ceea ce priveşte lentilele de contact, majoritatea oamenilor pot purta lentile cu succes în aceste zile, chiar dacă preferă să poarte ochelari ca formă principală de corectare a vederii. Lentilele de contact corespund curburii ochiului, astfel încât vederea, în special viziunea periferică, este neobstrucţionată. Asta înseamnă că poţi participa la activităţi sportive, iar asta fără teama de a cădea sau de a-ţi rupe ochelarul, poţi merge la un film 3D, poţi face tot ce îţi place”, explică medicul oftalmolog Masri Hayfa pentru Ce se întâmplă, doctore?
Aşadar, decizia de a purta fie lentile, fie ochelari ţine, de obicei, de preferinţele personale. Dacă optezi totuşi pentru lentile de contact, acestea trebuie să fie recomandate de medicul oftalmolog. Mai mult, dacă renunţi la ele pentru o zi din cauza unei infecţii sau iritaţii oculare sau pur şi simplu vrei să iei o pauză, ”actualizează” perechea de lentile.
Lentile de contact: riscurile la care ne expunem când le alegem în locul ochelarilor
Înainte de a decide între lentile de contact şi ochelari, reţine că niciunul nu este neapărat mai bun decât celălalt, că fiecare are argumente pro şi contra în ceea ce priveşte viziunea, uşurinţa de utilizare şi sănătatea ochilor.
„Este adevărat că ochelarii de vedere oferă mai multe beneficii comparativ cu lentilele, însă acestea necesită foarte puţină curăţare şi întreţinere, nu este nevoie să le atingi când le porţi (scăzând riscul de infecţii oculare) şi ochelarii sunt mai ieftini decât lentilele de contact pe termen lung, deoarece nu trebuie să fie înlocuiţi de multe ori”, adaugă medicul specialist.
Continuarea pe CSID.