Beneficiile ananasului în dietă

16 08. 2018, 12:00
Vitaminele sunt prezente în număr mare, A, C, B1, B2, B4, B5, B6, B9, B12, E, K) la fel ca oligoelementele, în ordine descrescătoare: potasiu, calciu, magneziu, fosfor, sofiu, fier, cupru, zinc.
 
Ananasul: de ce este bun pentru sănătate
Bun pentru inimă şi pentru circulaţia sangvină. Ananasul conţine bromelaină în tulpini, în rădăcină şi, desigur, în fructe. De fapt, avem de a face cu mai multe substanţe înrudite, enzime proteolitice cu proprietăţi interesante: fluidifică sângele, diminuează formarea de plăci ateromatoase şi reduc inflamaţiile. Este un supliment alimentar de cursă lungă pentru toţi bolnavii cardiaci, ale căror artere sunt pe cale de a se bloca.
 
Efecte benefice ale extractului de bromelaină au fost observate începând de la doze de 500 de mg. Bromelaina are şi proprietăţi antitumorale, combate edemele şi facilitează digestia. Este prezentă doar în fructul proaspăt, nu în cele conservate sau procesate.
 
Digestiv. Bromelaina, una dintre proteaze, facilitează digerarea proteinelor. Este folosită de altfel şi pentru frăgezirea cărnii.
 
Diuretic şi detoxifiant. Ananasul este inclus în regimurile pentru retenţia de apă, deci şi în cel pentru celulită.
 
Proprietăţi antioxidante. Pe lângă vitamina C, ananasul conţine acid galic şi alţi compuşi fenolici, antioxidanţi eficienţi care conferă acestui fruct proprietăţi antioxidante apreciabile, la fel ca în cazul altor fructe exotice: litchi, mango.
 
Continuarea pe CSID