Home » D:News » GTG, automobilul electric ”Made in România”, costă de la 13.700 de euro/ Ce autonomie şi alte specificaţii are

GTG, automobilul electric ”Made in România”, costă de la 13.700 de euro/ Ce autonomie şi alte specificaţii are

GTG, automobilul electric ”Made in România”, costă de la 13.700 de euro/ Ce autonomie şi alte specificaţii are
Publicat: 31.07.2018
Un grup de întreprinzători din Maramureş a lansat proiectul celei mai ieftine maşini electrice ”Made in România”, automobilele GTG urmând să fie asamblate la Baia Mare şi vândute la un preţ care porneşte de la 13.700 de euro, noile automobile asigurând o autonomie de o zi în traficul din oraş.

Managerul firmei producătoare de maşini electrice din Baia Mare, Gheorghe Mureşan, a declarat corespondentului MEDIAFAX, că în încropirea ideii de afaceri a fost inspirat şi de omul de afaceri american Elon Musk, pe care îl admiră pentru ingeniozitatea şi puterea de muncă.

”Suntem un grup de întreprinzători entuziaşti din Baia Mare care cred că automobilele electrice pot deveni foarte accesibile tuturor. Credem că putem găsi soluţia ca fiecare dintre noi, mai devreme sau mai târziu, să devină posesorul unui automobil electric care să-i rezolve problema imediată de deplasare de la punctul A la punctul B într-un oraş. Suntem o firmă care, iniţial, a fost un mare producător de confecţii textile, iar din cauza crizei piaţa s-a redus dramatic. Un business este, până la urmă, o problemă de informare, de management şi, umblând prin ţări din Asia, am văzut cum au rezolvat alţii problema transportului electric şi aşa ne-a venit ideea de a produce şi în România maşini electrice. Îi admir ingeniozitatea şi puterea de muncă a lui Elon Musk şi de acolo ni se trage ideea, de la neliniştea permanentă specifică oamenilor de succes. Am încercat cu resurse minime, în condiţiile pieţei din România, să încropim o idee de afaceri în acest domeniu”, a spus Mureşan.

Potrivit acestuia, firma pe care o conduce vrea să producă, în viitor, maşini cu caroserie din PVC, astfel încât să se poziţioneze pe piaţă drept producătorul celei mai ieftine maşini electrice din România.

Citeşte continuarea articolului şi vezi galerie foto pe Mediafax.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase