Home » D:News » Netta Barzilai, câştigătoarea Eurovision 2018, riscă descalificarea în urma acuzaţiei de plagiat

Netta Barzilai, câştigătoarea Eurovision 2018, riscă descalificarea în urma acuzaţiei de plagiat

Netta Barzilai, câştigătoarea Eurovision 2018, riscă descalificarea în urma acuzaţiei de plagiat
Publicat: 05.07.2018
Câştigătoarea Eurovision 2018, cântăreaţa israeliană Netta Barzilai, a fost acuzată de plagiat de Universal Music, în cazul piesei cu care a triumfat în competiţia muzicală, iar artista ar putea fi descalificată, potrivit gala.fr.

În cazul descalificării – piesele din concurs trebuie să fie originale -, Israel nu va mai găzdui ediţia din 2019 a Eurovision, potrivit regulamentului de desfăşurare al competiţiei, potrivit Mediafax.

Pe 12 mai, reprezentanta Israelului, Netta, a câştigat concursul Eurovision 2018, care a avut loc la Lisabona, Portugalia. Netta Barzilai, care a interpretat piesa kitsch pop „Toy”, a primit un total de 529 de puncte.

Două luni mai târziu, producătorii muzicali ai Nettei au primit o scrisoare din partea companiei Universal Music, în care artista este acuzată de plagiat, mai precis un fragment din piesa „Toy” este copiat din celebrul cântec „Seven Nation Army” al formaţiei The White Stripes. Potrivit informaţiilor din presa internaţională, unul dintre producătorii artistei a purtat discuţii cu Universal pentru a ajunge la un acord pe cale amiabilă.

Anul acesta a fost pentru a patra oară când Israelul câştigă concursul Eurovision. Cel mai recent a fost în 1998, când Dana International a devenit primul artist transgender care câştigă concursul Eurovision. Dana International a mai participat şi în 2011 la această competiţie muzicală, dar nu a reuşit să se califice în finală.

Deocamdată, organizatorul Eurovision, European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa, nu a făcut nicio declaraţie privind acest subiect.

Prima ediţie Eurovision a avut loc în 1956, la Lugano, în Elveţia. Difuzat fără întrerupere, timp de 63 de ani, show-ul a devenit unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume. Printre artiştii care au urcat, de-a lungul anilor, pe scena Eurovision se numără ABBA, Julio Iglesias, Celine Dion, Johnny Logan.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase