“Recomand consumul de castraveţi la fiecare masă a zilei, asta datorită numeroaselor beneficii sanogene. Există multe moduri de a ne bucura de beneficiile castraveţilor, aceştia putând fi consumaţi atât cruzi, în salate, cât şi muraţi. Însă castraveţii pot fi folosiţi şi ca o bază excelentă pentru sucul de legume, deoarece au o aromă răcoroasă şi conţin multă apă. La această bază se poate adăuga spanac, salată verde, pătrunjel, ţelină. Sucurile pot fi modalitatea ideală de a consuma castraveţii”, susţine nutriţionistul Florin Ioan Bălănică pentru Ce se întâmplă, doctore?!
Castravetele are extreme de puţine calorii, şi, ca orice produs vegetal, este total lipsit de colesterol, fiind ideal în dietele de slăbit. Fibrele solubile din castraveţi se dizolvă în intestin într-un gel şi ajută la realizarea digestiei. Acesta este unul din motivele pentru care alimentele bogate în fibre contribuie la controlul greutăţii corporale.
Castravetele este un rezervor de minerale, iar acestea se concentrează în primul rând în coajă şi în al doilea rând în seminţe. Decojirea castravetelui este “contraindicată”, deoarece se pierd astfel minerale şi vitamine preţioase.
Castravetele conţine enzime specifice care ajută metabolismul şi procesul de digestie., dar este şi o sursă bogată de vitamine, C, A, vitamine din complexul B.
Castraveţii conţin potasiu, care are o legătură strânsă cu reducerea tensiunii arteriale. Un echilibru adecvat de potasiu atât în afara, cât şi în interiorul celulelor este crucial pentru ca corpul să funcţioneze în mod corect.
Castraveti murati îşi pierd vitaminele, dar nu şi mineralele. Ei ajută în procesul de digestie, fiind indicaţi în timpul meselor copioase.