Aceşti viermi lungi infestează în mod normal câini, pisici, vulpi şi alte mamifere sălbatice şi trăiesc în ţesutul de sub piele, conform rapoartelor anterioare. Oamenii sunt gazde accidentale, cu alte cuvinte, nu suntem locul în care un astfel de vierme doreşte să ajungă şi odată ce este aici, nu se poate reproduce, scrie Live Science.
Viermii se răspândesc prin muşcăturile de ţânţari, iar cazuri umane au fost relatate în prăţi din Europa, Asia şi Africa. Femeia din Rusia a călătorit recent într-o zonă rurală de lângă Moscova şi a fost frecvent muşcată de ţânţari.
Dr. Vladimir Kartashev, profesor de medicină la Universitatea de Medicină de Stat din Rostov, Rusia, şi medicul care a tratat-o pe femeie a precizat că, din 1997, există mai mult de 4.000 de cazuri umane de infecţie în Rusia, iar numărul de cazuri raportate au crescut în ultimii ani. În 1997, existau doar opt cazuri, iar în 2012 s-a ajuns la 200 de cazuri de infestare cu D. repens.
Din fericire, tratamentul este relativ simplu: înlăturarea chirurgicală a viermelui, aşa cum s-a întâmplat în cazul femeii, care s-a refăcut complet.
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:
Caz extrem de rar. Un bărbat a stat cu un vierme în creier timp de 4 ani (FOTO)