Home » D:News » În ciuda succeselor recente, SpaceX anunţă că amână programul de turism spaţial

În ciuda succeselor recente, SpaceX anunţă că amână programul de turism spaţial

În ciuda succeselor recente, SpaceX anunţă că amână programul de turism spaţial
Publicat: 06.06.2018
Ai extrem de mulţi bani şi te-ai gândit să vizitezi spaţiul cosmic? În urma anunţului companiei SpaceX, turismul de acest fel va mai trebui să aştepte.

Recent, purtătorul de cuvânt al SpaceX, James Gleeson, a anunţat că planul companiei de a organiza excursii de o săptămână în jurul Lunii va fi amânat, scrie Futurism.

„SpaceX are în continuare în plan trimiterea civililor în excursii pe orbita Lunii şi există un interes în creştere”, a precizat acesta.

Anunţul original cu privire la călătoria în jurul satelitului nostru natural a venit în februarie, când Elon Musk a afirmat că doi clienţi vor călători la bordul capsulei Dragon la sfârşitul anului 2018. Cu întârzierea aceasta, călătoria nu va avea loc mai devreme de mijlocul anului 2019.

De asemenea, SpaceX va avea mai puţine lansări în acest an, ceea ce are drept cauză cererea scăzută de lansare de sateliţi. Mai rău, cererea pentru Falcon Heavy nu este atât de mare pe cât se anticipa. Falcon 9 este suficientă pentru a lansa sateliţi mari şi mici pe orbită.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

SpaceX a lansat, cu succes, în orbită o încărcătură experimentală ce ar putea reprezenta viitorul internetului

Acestea sunt navele SpaceX care nu vor ajunge niciodată în spaţiu

SpaceX amână testarea celor 27 de motoare ale rachetei Falcon Heavy. Prima misiune a rachetei lui Elon Musk va fi de trimitere a unui automobil Tesla în spaţiu

Falcon Heavy, racheta lansată recent de SpaceX, poate deschide calea către mineritul pe asteroizi. Doar fierul de pe un astfel de asteroid ar valora 10 cvintilioane de dolari

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase