Scaderea in greutate pare sa fie un deziderat permanent al celei mai mari parti dintre femei. Fie ca este vorba de 2 sau 3 kilograme incapatanate, fie ca este vorba de 20 de kilograme sau chiar mai mult, foarte multe dintre noi isi incep dimineata / saptamana/ sezonul / anul cu obiective legate de greutate si cu frustrari legate de ultimul esec legat de o dieta sau alta.
Greutatea ideala pare sa fie un obiectiv permanent, de multe ori nerealist si o sursa de vinovatie, frustrare si chiar depresie.
Este scaderea in greutate o problema fara solutie?
Am spune ca nu, caci revistele, internetul si prietenele par sa fie o sursa inepuizabila de sfaturi, diete minune, analize amanuntite ale alimentelor, proprietatilor lor si regulilor de a le combina. Diete exista, ele functioneaza mai bine sau mai prost de la persoana la persoana, au mai multe sau mai putine repercusiuni asupra sanatatii, dar nu ne putem plange ca nu stim ce sa mancam pentru a slabi sau ca subiectul este unul tabu.
Si atunci ce ne trimite la nutritionist? Sunt foarte multe motive care duc pacientii in cabinetul unui nutritionist. De la esecul unor diete multiple, la exemplul unui prieten, la dorinta de a invata ce inseamna sa mananci sanatos, la cautarea unor raspunsuri avizate, la cautarea unei diete minune, la cautarea unui sprijin.
Cum ne ajuta medicul nutritionist?
Medicul devine partenerul nostru in calatoria spre echilibru si sanatate, spre o greutate ideala si pentru psihicul si pentru organismul nostru. Nutritionistul devine medicul care ne urmareste starea de sanatate, dar si profesor, confident, consilier de cumparaturi, autor de retete personalizate, sursa de incredere, optimism, control si sfaturi. Personalizarea abordarii si parteneriatul sunt motivele pentru care dietele tinute alaturi de un medic nutritionist functioneaza.
Citeşte continuarea pe
CSID: