Home » D:News » Semnele care ar indica dependenţa de alcool

Semnele care ar indica dependenţa de alcool

Semnele care ar indica dependenţa de alcool
Publicat: 11.06.2018
Un pahar cu vin bun, de cinci ori pe săptămână, poate fi considerat medicament pentru femeile care nu au probleme de sănătate. Sunt specialişti – în special psihologi – care consideră că un pahar cu vin roşu are un important efect relaxant, dar şi unul de socializare. Însă, e important să îţi dai seama când acest pahar cu vin se îndeseşte şi poate începe să creeze probleme. Linia fină între a te bucura de bucura de un strop de alcool şi a deveni dependent(ă) de el poate fi trecută rapid şi fără să îţi dai seama.

Specialiştii spun că cei care încep să se bazeze pe alcool pentru a funcţiona normal, îşi realizează dependenţa destul de greu, pentru că simt că nu s-a schimbat nimic, că funcţionează ok. Ziua se simt bine, se pot concentra, unii dintre ei au success şi sunt ocupaţi, deci, practic, semnele că s-a instalat o dependenţă sunt inexistente din punctul lor de vedere. Pentru a putea începe să se lupte cu dependenţa, specialiştii spun că, mai întâi, aceste persoane trebuie să recunoască faptul că au pierdut controlul. Acesta făcând, de fapt, diferenţa dintre un pahar care îmbunătăţeşte interacţiunea socială şi situaţia în care alcoolul devine o constantă în viaţa acelui om. Iată 4 semne care ar trebui să fie semnalul de alarmă că alcoolul a devenit prea important în viaţa ta.

Bei singur şi nu povesteşti despre asta

Specialiştii spun că o bere băută singur(ă) la finalul unei zile grele de muncă nu este motiv de îngrijorare, o dată, de două ori pe săptămână. Dar dacă faci din asta un ritual zilnic şi realizezi că sunt muuult mai multe zilele în care bei, decât cele în care nu bei şi, mai ales, dacă te surprinzi sorbind câte o gură de alcool atunci când nu te vede nimeni, atunci ai o problemă. Dacă în mod deliberat bei pe ascuns, ştii deja că ai o relaţie nesănătoasă cu alcoolul.

Atunci când începi să bei, greu te mai opreşti

Majoritatea oamenilor pot să înceapă sau să se oprească din băut oricând îşi doresc. Şi atunci când spun că beau un pahar cu vin la cină, chiar beau doar un pahar cu vin la cină. Însă cei care deja se luptă cu dependenţa, nu pot controla nici când încep, dar mai ales când e cazul să se oprească. Se trezesc simţind nevoia unei băuturi, ceea ce îi face să plece la job sau unde au treabă deja cu un pahar “la bord”. Şi, astfel, se pun în situaţii riscante: la birou sau la volan, în timp ce îşi duc copilul la şcoală.
Există şi situaţia de mijloc, când poţi contrla sau amâna momentul de început, dar nu te mai poţi opri. Deci eşti în stare să aştepţi până la cină acel pahar cu vin, dar din moment ce ai început, nu te poţi abţine de la a-ţi mai turna înc unul şi încă unul…

Citeşte continuarea pe CSID.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase