Fostul comentator sportiv Cristian Ţopescu a murit. Afirmaţia pentru care Elena Ceauşescu l-a dat afară de la TVR

15 05. 2018, 16:53

În urmă cu o săptămână, Cristian Ţopescu a fost adus de urgenţă la Spitalul Elias, în urma unor complicaţii cauzate de diabet, au anunţat reprezentanţii unităţii sanitare. 

Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Elias din Capitală, Silvius Negoiţă, decesul fostului comentator sportiv Cristian Ţopescu a survenit marţi, în jurul ore 16.00, după ce pe parcursul zilei, starea sa s-a înrăutăţit.

Cristian Ţopescu a murit pe Secţia de Terapie Intensivă, el fiind internat în urmă cu o săptămână din cauza unor complicaţii provocate de diabet.

„Cristian George Ţopescu, în vârstă de 81 de ani s-a internat marţi, 08.05.2018, la Spitalul Universitar de Urgenţă Elias, în stare gravă în contextul acutizării unor afecţiuni cronice. Pe perioada internării a beneficiat de monitorizare strictă şi tratament în secţia de Terapie Intensivă. Decedează azi, 15.05.2018, ora 16, prin stop cardiorespirator iresuscitabil”, potrivit unui anunţ al Spitalului Elias din Capitală.

Fostul comentator sportiv suferea şi de alte boli cronice.

Cristian Ţopescu avea 81 de ani şi a fost comentator sportiv şi politician, fiind ales senator de Bucureşti, în urma alegerilor parlamentare din 30 noiembrie 2008.

Cristian Ţopescu a fost în tinereţe dublu campion naţional la hipism. În 1964 a debutat în calitate de comentator, la radio. A făcut comentarii pe diverse sporturi la care România a înregistrat medalii şi victorii, printre care evoluţiile Nadiei Comăneci la Jocurile Olimpice de la Montreal 1976, finalele de Cupa Davis între România şi SUA, titlurile olimpice ale lui Ivan Patzaichin la Moscova în 1980.
 
În 1983 a fost suspendat din TVR chiar de Elena Ceauşescu, pe motiv că instigase întreg tineretul român să fugă din ţară. “Ilie Balaci e solicitat de mai multe echipe europene cu firmă. Dacă i se va aproba să joace peste hotare, ca şi lui Ştefănescu şi Boloni, care sunt de asemenea solicitaţi, nu vor fi decât avantaje pentru ţară, federaţie, pentru echipa naţională. Cel mai mare avantaj cu efecte considerabile în timp va fi stimulentul extraordinar pentru cei tineri care vor vedea că un jucător serios şi muncitor are la un moment dat şansa de a juca pentru o echipă valoroasă din străinătate”, afirma Cristian Ţopescu la postul public de televiziune în timpul meciului România – Suedia, decisiv pentru calificarea în premieră a României la EURO 1984.