Home » D:News » Poligonul nuclear din Coreea de Nord se va închide în perioada 23-25 mai

Poligonul nuclear din Coreea de Nord se va închide în perioada 23-25 mai

Poligonul nuclear din Coreea de Nord se va închide în perioada 23-25 mai
Publicat: 15.05.2018
Coreea de Nord a anunţat, sâmbătă, că închiderea poligonului nuclear Punggye-ri va avea loc în perioada 23-25 mai, în funcţie de condiţiile meteorologice, precizând că îşi va respecta promisiunile cu privire la denuclearizare, informează site-ul agenţiei Yonhap.
Potrivit Ministerului de Externe de la Phenian, închiderea poligonului nuclear va implica prăbuşirea tuturor tunelurilor prin folosirea materialelor explozobile, blocarea intrărilor şi înlăturarea tuturor facilităţilor de observare, a clădirilor de cercetare şi a posturilor de securitate.
 
Phenianul a anunţat că la eveniment pot participa şi jurnalişti din alte state, inclusiv din SUA, China, Marea Britanie, Rusia şi Coreea de Sud.
 
”Partidul Muncitoresc va lua toate măsurile tehnice pentru închiderea poligonului nuclear în aşa fel încât să fie un proces transparent. În paralel cu închiderea poligonului nuclear, cercetătorii şi forţele de ordine vor fi retraşi, iar întreaga zonă va fi complet închisă. De asemenea, Coreea de Nord va promova dialogul cu statele vecine şi cu societatea internaţională în aşa fel încât pacea şi stabilitatea să predomine în Peninsula Coreea şi în întreaga lume”, a transmis Ministerului nord-coreean de Externe.
 
Începând cu 2006, Coreea de Nord a efectuat toate cele şase teste nucleare de la centrul Punggye-ri.
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase