Saltul este datorat în principal metodei, noul studiu dispunând de date mai cuprinzătoare. Manfred Lenzen de la Universitatea Sydney, Australia, împreună cu colegii săi, nu s-a rezumat la emisiile călătoriei în sine, precum zborul cu un avion, o călătorie cu maşina sau cu vaporul. Studiul recent a analizat şi impactul asupra bunurilor şi serviciilor de care se bucură turiştii, precum cazarea la un hotel şi consumatul alimentelor, scrie Science News.
Dintre toate ţările, cea mai mare amprentă de carbon o are SUA, atât ca destinaţie de top pentru turişti, cât şi sursă de turişti. Alte ţări prospere, precum Canada şi Germania, au o amprentă însemnată.
În total, s-a calculat că, în 2013, cantitatea de dioxid de carbon emisă în urma turismului este de 4,5 gigatone, iar banii cheltuiţi în acelaşi an, la nivel global, pe turismul internaţional, a fost de 4,7 trilioane de dolari, comparativ cu 2,5 trilioane în 2009. În acest ritm, în 2025, emisiile de dioxid de carbon rezultate în urma turismului vor fi de 6,5 gigatone.
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:
Destinaţii sigure către care este mai ieftin să călătoreşti singur, conform unui studiu recent